Event: Com recolzar-nos en situacions crítiques de patiment psíquic

En determinades situacions persones del nostre entorn entren en una crisis de salut mental. Deprimir-se, sentir veus, tenir ansietat, abusar de les drogues… Aquestes són respostes habituals davant esdeveniments estressants. Però en moltes ocasions, les persones properes no sabem respondre adequadament a les necessitats que la situació planteja i deixem a la persona sola. En aquesta guia es donen algunes pinzellades sobre com comunicar-se, què fer pel que fa a l’ajuda professional, com posar límits, com acompanyar i, en definitiva, com generar el suport mutu necessari per a la persona que travessa una crisi de salut mental

Són molts, cada vegada més, els materials teòrics que qüestionen els models hegemònics d’atenció en salut mental. Però ens fan falta eines pràctiques… sabers situats més enllà del coneixement especialitzat, que serveixin per desplegar estratègies col·lectives amb les quals reduir tot aquest dolor que brolla dia a dia en els nostres entorns. Aquesta guia pretén ser un dels molts passos que ens queden per donar.borrar

Esta entrada fue publicada en acompañamiento, evento y etiquetada . Guarda el enlace permanente.